Deze zomer lanceerde Instagram haar nieuwe platform IGTV. Dat is ons ook niet onopgemerkt gebleven. Vele influencers maakten al snel gebruikt van dit nieuwe video platform en ook grote merken plaatsten vlug hun eerste video’s om zo hun organische bereik te vergroten.

 

Wat is het?

IGTV is het nieuwe video platform van Instagram. (Hadden we al gezegd dat video marketing steeds populairder wordt? 😉 ) Zoals we van Instagram al gewend zijn, is dit platform gemaakt voor het gebruik met je smartphone. Verticaal en full screen video’s dus. Komt bekend voor? Dat klopt, Instagram Stories werkt ook al met dit principe. Het verschil zit ‘m in de videotijdsduur. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken om video’s die langer dan 1 minuut zijn. Je kunt tot zelfs 1 uur lang aan video content plaatsen.

Open de app en video’s beginnen gelijk af te spelen, zoals je dat kent van tv. Er zijn al meteen video’s te zien van je favo accounts en er worden suggesties gegeven op basis van jouw interesses. Daarnaast kan je trending video’s ontdekken via de knop populair.

 

Hoe gebruiken merken het?

Er zijn nu al veel toffe formats te zien op IGTV. Netflix deelde bijvoorbeeld een video waarin een acteur sappige burgers eet. Vinden we leuk, #foodlover. Welbekend lingeriemerk Victoria’s Secret zette het platform in voor interviews met haar modellen. Zo is er plaats voor zowel grappige – of zelfs nogal rare – content als voor serieuze content (zoals meer documentaire-achtige content). Onze klant City Bootcamp maakt al gebruik van dit toffe platform.

 

Zelf aan de slag

Ben je enthousiast geworden en heb je zin om zelf aan de slag te gaan? Wij vertellen hieronder in een paar stappen hoe je dit doet.

• Ga naar je account;
• Klik op + om een video te uploaden;
• Selecteer een video uit de filmrol van je telefoon;
• De leuke stickers en tekstopties kan je gelukkig ook toepassen in de video’s;
• Good luck & have fun!

 

De conclusie

Zeker wel interessant om mee te nemen in je social mediastrategie! Zolang je unieke content publiceert die bij jouw merk past. Op dit moment zijn er nog geen advertising mogelijkheden, maar voor nu kunnen we alvast werken aan het organische bereik.

 

Wil je meer weten over IGTV en hoe je dit inzet?

Wij zijn niet voor niets een social mediabureau. Als je vragen hebt over Instagram, Facebook of andere social mediakanalen, schroom dan niet om contact op te nemen! Wij werken voor verschillende bedrijven, van vliegvelden tot schoenenmerken en van een klein restaurant tot een hotelgroep. Lokaal, nationaal of mondiaal. Wij gaan graag in gesprek. Als het maar over social marketing gaat!