Jouw bedrijf presenteren aan jong publiek: SNAPCHAT!

Iedereen heeft er van gehoord; Snapchat. Een social media platform dat hevige concurrentie ervaart van Instagram stories. Het platform heeft niet toegang tot de grote hoeveelheden adverteerders die op Facebook en Instagram te vinden zijn. Daarom moet het platform flink innoveren en investeren in nieuwe technieken en aantrekken van nieuwe adverteerders.

 

Wat is Snapchat ook alweer?

Snapchat is een social media platform dat zich richt op live content. Content dat direct bij creatie ook gepubliceerd dient te worden. De kijker krijgt een tijdsframe van 24 uur waarin content bekeken kan worden. Of de kijker krijgt content 1-op-1 toegestuurd, waarin er op een willekeurig moment de content 1 keer bekeken kan worden en daarna weer verdwijnt. De foto die je maakt vanuit Snapchat kan op bepaalde manieren bewerkt worden. Je kan een gezichtsfilter gebruiken of een geofilter over je foto leggen.

Snapchat is voornamelijk populair bij jongeren tot 25 jaar.

Voorbeelden:

 

Hoe kan je adverteren op Snapchat?

Snapchat is nou eenmaal niet het meest toegankelijk op het gebied van social marketing. Bedrijven zien het vaak als belemmering op actief te worden op Snapchat, omdat de perceptie bestaat dat alleen maar ‘live-content’ mogelijk is. Dat is niet waar!

Er meerdere mogelijkheden. Denk aan:

  • Branded geofilters
  • Branded face filters
  • Map marketing

 

Geofilters

Deze filters kunnen in een bepaald gebied geactiveerd worden op een bepaalde datum. Deze filters kan je als bedrijf ontwerpen en uploaden naar Snapchat. Na een controle bepaald Snapchat of deze filter ook in het gebied gebruikt kan worden. Soms kan je dit subtiel gratis doen, maar tegen betaling is er meer mogelijk.

 

Voorbeeld van een branded Geo-filter:

Branded face filters

Een filter die meebeweegt over een snapchatgebruikers gezicht is technisch veel lastiger en duurder kan een branded geo filter op locatie. Echter is het gebruik van een dergelijke filter vele malen meer. Als de ‘fun-factor’ dus aanwezig is in een dergelijke filter. Dan is de kans groot dat veel meer mensen jouw logo ooit te zien krijgen.

 

Voorbeeld van een branded face filter op Snapchat:

Map marketing

Dit is wellicht een van de geniaalste innovaties van Snapchat. Echter weten nog veel te weinig marketeers de weg naar deze tool. Het is heel simpel. Jij maakt een video op een bepaalde plek, bijvoorbeeld bij een evenement dat je bezoekt. Deze video plaatst je op snapchat als ‘ONS VERHAAL’. Dat is een button die jouw content openbaar maakt voor iedereen, dus niet alleen de mensen die je volgen of aan wie je content verstuurt. Zodra mensen dan op de Snapchat-map kijken zien zij een puntje oplichten bij hun in de omgeving. Zodra zij op dit lichtpuntje klikken, zien ze jouw video voorbij komen! Zo licht de hele wereld aan je voeten.

 

Voorbeelden Snapchat-map:

 

Meer weten over Snapchat en de advertentiemogelijkheden?

Wij zijn niet voor niets een social media bureau. Als je een vraag hebt over de eerder genoemde aspecten, schroom dan niet om contact op te nemen! Wij werken voor verschillende bedrijven, van vliegvelden tot schoenenmerken en van een klein restaurant tot een hotelgroep. Lokaal, nationaal of mondiaal, wij gaan graag in gesprek. Als het maar over social marketing gaat.