Opdrachtgever: Winkelcentrum Middenwaard

1 April grap!

Winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Aangezien het dus best een stukje lopen is om van de ene naar de andere kant van het winkelcentrum te komen, hebben we hier met de 1 april grap op ingespeeld namelijk; loopbanden aanleggen in het winkelcentrum!

Doelstelling

  • Hoge interactie bereiken met het Facebookbericht;
  • De grap moet veel mensen uit Heerhugowaard bereiken;
  • Mensen foppen / vermaken met leuke 1 april grap.

Resultaten

  • Facebook bericht bereikte meer dan 35.500 mensen;
  • Het Facebookbericht kreeg 614 likes, waaronder: 40 likes op geweldig en 288 likes op grappig;
  • In totaal zijn er 397 opmerkingen onder het Facebookbericht geplaatst, en is het bericht 50 keer gedeeld.

Aanpak

Wij hebben een door ons gemaakte foto bewerkt, door middel van loopbanden (zoals op Schiphol) in de bestaande foto te Photoshoppen.
Vervolgens hebben we deze foto met de volgende tekst op 31 maart om 8:00 uur ‘s ochtends online gezet op de Facebookpagina van winkelcentrum Middenwaard:
‘Mind your step! Middenwaard is het grootste winkelcentrum van Noord-Holland en om van de ene naar de andere kant te lopen ben je lang bezig. Om die tijd te besparen gaan wij loopbanden in de gangen aanleggen. Rustig van winkel naar winkel hoppen, zonder veel te moeten lopen. Wie wil dat nou niet?’
Op 1 april hebben we in onder het bericht gereageerd met ‘1 april kikker in je bil’ om iedereen duidelijk te maken dat het dus een 1 april grap was!