Opdrachtgever:Vondel Hotels

Café Louis

Eind juni 2018 opende Hotel Monastère in Maastricht. In het hotel bevindt zich ook Café Louis. Een fantastische bistro met Parijse vibe en verfijnde Franse keuken. Café Louis serveert een vaste menukaart voor ontbijt, lunch en diner met seizoensgebonden gerechten. De gerechten zijn klassiek met veel smaak en een modern tintje.

Doelstelling

  • Community building op Instagram, met de focus op Maastrichts publiek, door middel van een consistente Instagram feed.

Resultaten

  • Instagram community van 0 volgers naar meer dan 650 volgers (onbetaald) binnen een periode van drie maanden.
  • Gemiddeld 300-400 profielbezoeken per week.
  • De berichten op Instagram worden gemiddeld door 600 tot 700 personen bekeken.
  • De huidige Instagram doelgroep zijn momenteel mensen woonachtig in Maastricht in de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar waarvan 65% vrouw.

Aanpak

Elke week posten we drie a vier keer per week een reeks van drie berichten op de Instagram feed van Café Louis. We doen dit in een vast stramien, bestaande uit 1) een Engelse of Franse quote, 2) een foto van drank of interieur en 3) een foto van een gerecht van Café Louis. Op deze manier blijft de Instagram feed consistent.

Daarnaast hebben we een aantal video’s gemaakt van onder andere lokale leveranciers en gerechten van Café Louis. Deze video’s worden alleen geadverteerd op Instagram en komen niet op de Instagram feed. Om de video’s aan te kondigen en men door te verwijzen naar de Facebookpagina van Café Louis plaatsen we voorafgaand aan de videoadvertentie een Instagram Story. Tot slot maken we van de Instagram Story een highlight.