social media bureau, coef, Nijmegen, Arnhem, webshop, video maken, video marketing, content marketing, social media, facebook, Instagram, webshop

Opdrachtgever: COEF Men

Lancering van webshop COEF.NL

COEF is een bekende modezaak in Nijmegen en Arnhem. Al enkele jaren hebben zij 2 duidelijke businessmodellen. COEF Conceptstore (Kort: Schoenenzaak en kapper) en COEF Men (Kort: Exclusieve herenmode en accessoires). Al een tijdje waren de eigenaren aan het stoeien met het idee om een webshop te starten en in mei 2018 was het zover: Webshop COEF.NL was een feit! Aan ons de taak om het aan iedereen bekend te maken.

Doelstellingen

  • Maken van een video waarin de 'COEF-vibe' terug moest komen met collega's en verschillende kledingstijlen;
  • Lancering met veel bereik in omgeving Nijmegen + Arnhem aan bestaande klanten en onbekenden op social media;
  • Nieuwe groep klanten bereiken buiten de regio;
  • Een subdoel is men te enthousiasmeren voor de webshop en dankzij de video direct conversie naar aankoop te laten plaatsvinden.

Resultaten

 • Video heeft in 2 weken tijd 50.000 mensen bereikt in Nijmegen + 5KM en Arnhem + 5KM;
 • Interactie van bijna 10% op social media (clicks, likes, reacties, etc.);
 • Een goede basis voor webshop traffic is gelegd en doelgroep kan direct 'ge-retarget' worden.

Aanpak

Eerst was het belangrijk om inzicht te krijgen in de klanten van COEF. Deze zijn heel merk bewust en tonen veel interactie op social media als het gaat om ‘mode’ en ‘lifestyle’, voornamelijk via Instagram. In de video moest het volledige plaatje van COEF moest te zien zijn. De variëteit in merken, collega’s, scrollen door de webshop in een casual setting.

We hebben hierop een duidelijke call-sheet gemaakt en een locatie geboekt waar de shoot kon plaatsvinden. We hebben in +/- 2 uur de video ‘geschoten’ en daarna gemonteerd. Er zat natuurlijk wel wat voorbereiding en planning in vooraf om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Ook een dergelijke video laten maken? Of wellicht meer dan 1? Wij helpen graag, van conceptueel denken tot publicatie!