Opdrachtgever: Dorpshuis van het Jaar

Campagne provinciale verkiezing

De verkiezing Dorpshuis van het jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en provincie Gelderland. Voor deze verkiezing is stad en land afgezocht naar dé plek in het dorp of in de wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek door en voor bewoners.

Doelstellingen

  • Community building op Facebook, met de focus op de bewoners uit Gelderland, door middel van verschillende rubrieken en leuke content.
  • Dorpshuizen moeten met hun directe omgeving in de communicatie betrokken worden.
  • Lokale identiteit behouden, men moet trots worden op hetgeen dat in hun dorp/buurt gebeurt.
  • Een subdoel is men te enthousiasmeren voor het fenomeen 'dorpshuis' en het belang hiervan landelijk bekend maken.

Resultaten

 • De Facebook community is in 7 maanden gegroeid van 0 naar 545 volgers.
 • Sommige berichten hebben een bereik van +/- 8.000 personen.
 • Gemiddeld bereik van +/- 2.000 personen.

Aanpak

Elke week posten we twee a drie keer een bericht in op de Facebookpagina van Dorpshuis van het Jaar. Deze berichten bestaan onder andere uit verschillende rubrieken, algemene informatie over de wedstrijd en nog veel meer relevante content. Een voorbeeld van deze rubrieken is ‘Typisch Dorpshuis’. In deze rubriek wordt er aandacht gegeven aan de functionaliteit en het bestaan van een dorpshuis. Al deze verschillende rubrieken hebben als doel een gezicht te geven aan het desbetreffende buurt-dorpshuis.

Daarnaast hebben we een aantal video’s gemaakt voor de verkiezingen van Dorpshuis van het Jaar. Samen met Omroep Gelderland zijn wij op pad gegaan om alle finalisten te verrassen met de nominatie voor de grote finale. De verkiezingen zijn te zien op Omroep Gelderland, en de finale is in december 2018.