Opdrachtgever: Airport Weeze

Snapchat Filter: Ready for take-off!

Airport Weeze is een vliegveld net over de Nederlandse grens in Duitsland. Zij zijn al een lange tijd actief op social media en de resultaten zijn positief. Echter blijft er een grote uitdaging in het spel: het bereiken van jongeren! We willen meer bekendheid en een positiever imago creëren bij de jonge reizigers (Jonger dan 25) en hiervoor hebben wij een Snapchatcampagne voorgesteld.

Doelstelling

  • Jongeren een leuke filter bieden die zij kunnen gebruiken voor vertrek naar hun bestemming, terwijl zij zich in de terminal van Airport Weeze bevinden;
  • Na verzending van deze ‘snaps’ moeten de vrienden van de reizigers met 1 oogopslag kunnen zien dat er vanaf Airport Weeze gevlogen wordt.

Resultaten

  • Meer dan 143.700 snapchat gebruikers bereikt in 3 weken;
  • 45,3% van alle snapchat gebruikers in Airport Weeze hebben deze filter gekozen;
  • In totaal is de filter 3.000 keer gebruikt door een reiziger in Airport Weeze (+/- 150 reizigers per dag).

Aanpak

Wij hebben een design gemaakt op mobiel formaat, opschaalbaar, zodat elk mobiel apparaat het design op een mooie manier te zien krijgt. Dit design bevatte een aantal beeldelementen. Het vliegtuig in de wolken, een koffer met een naamtag waarop stond: ‘Ready for take off’ met het logo van Airport Weeze.

Dit design werd tijdens de meivakantie in 2017 zichtbaar gemaakt aan alle snapchatgebruikers die zich in en rondom de terminal van Airport Weeze bevonden. Dit kan tot op de meter nauwkeurig getarget worden. Mensen buiten het vliegveld, konden geen gebruik maken van deze filter om de campagne zo doelgericht mogelijk te maken.

De campagne werd alleen uitgezet op Snapchat en niet geadverteerd op andere kanalen. De filter is meer dan 143.000 keer bekeken in een periode van 3 weken! Dat is erg veel, zeker als je er over nadenkt dat de inkoopkosten slechts €1.000,- zjin geweest.

Meer over de mogelijkheden van Snapchat te weten komen? Laat het weten! Of lees ook onze blog over Snapchat door HIIEEERRRRRR te klikken.