Game on!

Agency X en Opgemerkt gaan verder als Press Play!
Onze focus is aandacht zonder dat daar advertenties voor nodig zijn.

Wij zijn Facebookbazen!

Er zitten 9,6 miljoen gebruikers op Facebook in Nederland. 6,6 miljoen hiervan zijn dagelijkse gebruikers! Wij, Nederlanders, uiten graag onze mening en zijn erg nieuwsgierig. Daar is Facebook ook niet onbekend mee. Privacy? Vergeet het maar. Ze meten en weten álles! Daar kan commercieel goed gebruik van gemaakt worden. Benieuwd hoe je op kan vallen?

 

Wat is Facebook?

Facebook is een social media kanaal dat bij veel bedrijven de kern is van alle social marketing instrumenten. Het platform bestaat sinds 2004, de oprichter is Mark Zuckerberg, die het gebruik van Facebook oorspronkelijk als forum wilde inzetten voor studenten van Harvard.

Facebook werd al snel erg populair en heeft inmiddels 1,5 miljard maandelijkse gebruikers. Als Facebook een land zou zijn, dan zou het het grootste land ter wereld zijn. Nu is de belangrijkste vraag, hoe kan je nog opvallen op Facebook?

Sinds Facebook advertising mogelijk is kunnen bedrijven gemakkelijk gebruik maken van privacygevoelige gegevens. Door middel van demografische informatie op te vragen bij Facebook kunnen advertenties zeer gemakkelijk de juiste doelgroepen bereiken. Wij, Opgemerkt social media professionals, helpen hier graag bij.

 

Onze visie op Facebook

Wij, commerciële en creatieve social media nerds, vinden dat Facebook de kern is van social media uitvoering voor elk bedrijf. Of je nou een onderneming bent dat B2C of B2B georienteerd is, dat maakt niet uit.

Facebook is nou eenmaal het grootste social media instrument dat er is. Voor elk bedrijf is de doelgroep te vinden op Facebook. Het is echter niet zo dat hoe meer lawaai je maakt, hoe meer resultaat je behaalt. Het is een kwestie van je berichten gelezen laten worden door de juiste mensen.

Facebook adverteren is een belangrijk onderdeel bij de social media uitvoering. Dat komt omdat Facebook, net als wij, geld willen verdienen. Wil je zakelijk resultaat behalen met Facebook? Dan moet je daarvoor betalen. Klaar.

Betaal trouwens niet teveel! Zorg ervoor dat elke euro die je investeert meetbaar resultaat oplevert. Wij helpen daar graag bij.

Hoe helpen wij je met Facebook?

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met Facebook te maken heeft.

Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op Facebook. Wat doen wij je hiermee helpen?

 • Fotografie
 • Tekst
 • Planning
 • Adverteren
 • Monitoring van resultaten

 

Let op! Facebook is niet alleen een consumentgericht social marketing instrument. Het is een kanaal dat zowel B2C als B2B ingezet kan worden.

Van horeca en hospitality naar winkelgebieden tot webshops en crowdfundingplatformen. Wij vinden een oplossing.

Wij zijn instagramhelden!

Instagram is een jong social media kanaal, maar is goed zakelijk in te zetten! Commercieel Instagram gebruiken is makkelijk als je een visueel product hebt of in de leisure/vrijetijdsbesteding branche zit. Instagram is het snelst groeiende social marketing instrument dat er is.

 

Wat is Instagram?

Instagram is een social media-kanaal waarbij visuele content centraal staat. In 2010 was het gestart om het voor mensen makkelijk te maken om foto’s te bewerken met ‘filters’ en om deze vervolgens te delen met de online buitenwereld of je directe omgeving.

Deze vorm van sociale media was in eerste instantie bedoeld om foto’s snel en gemakkelijk te kunnen bewerken door middel van ‘Filters’ en deze vervolgens te delen met je vrienden. De vindbaarheid van zogenoemde ‘Insta’s’ hangt af van de trefwoorden/#hashtags die een persoon gebruikt en de hoeveelheid ‘volgers’ die hij/zij heeft.
Instagram vindt het belangrijk dat foto’s direct zo snel mogelijk geüpload worden op het kanaal, daarom is het ook alleen mogelijk om met Instagram berichten te plaatsen met tablets en smartphone’s en niet vanaf een desktop computer of laptop. Ook het inplannen van een bericht is niet mogelijk. Dit kan alleen door gebruik te maken van externe software.

Wegens de immense populariteit onder jongeren werd het social media-kanaal in april 2012 gekocht door Facebook voor +/- 1 miljard dollar. Deels in aandelen en deels in cash.

In December 2014, kondigde Instagram co-oprichter Kevin Systrom aan dat Instagram 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft.

 

Onze visie op Instagram

Instagram is het liefste en meest likeable social media platform dat er is. Er is echter een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden als je Instagram commercieel wilt inzetten. Het draait allemaal om visuele content. Foto’s én video.

Zakelijk Instagram inzetten kan dus alleen wanneer het publiek en je doelgroep beelden wil zien. Het is vanwege die reden een social media kanaal dat zich erg richt op consumenten. Instagram is daarom uiterst geschikt voor horeca, hospitality, winkelgebieden, retailers, fitness en andere vrijetijdbestedingen.

Commercieel Instagram gebruiken uit zich dan ook vaak in interactie met de doelgroep. Dat houdt in reageren en het ‘liken’ van foto’s en video’s om vervolgens je potentiële gasten en klanten te triggeren jouw social media kanalen te bezoeken.

Regionaal en organisch je naamsbekendheid vergroten door Instagram is vrij makkelijk, omdat de doorlooptijd van berichten laag is. Er wordt niet zo veel geplaatst en de zoekfunctie door middel van #hashtags is erg goed, hierdoor worden berichten snel gevonden en bereiken de juiste doelgroep.

Hulp nodig om Instagram als marketinginstrument in de zetten en commercieel te gebruiken? Wij helpen graag!

Hoe helpen wij je met Instagram?

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met Instagram te maken heeft.

Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op Instagram. Wat doen wij als we alle Instagram activiteiten voor je doen?

 • Fotografie en video
 • Tekst
 • Interactie met de doelgroep
 • Planning van berichten
 • Inhaken op actualiteiten
 • Adverteren
 • Monitoring van resultaten

Let op! Instagram is voornamelijk een consumentgericht social marketing instrument. Het is een kanaal dat B2C ingezet wordt. Het is een kanaal dat zeer interessant is voor horeca, hospitality, webshops, retailers en winkelgebieden.

Wij zijn Linkedinmeester!

LinkedIn is een social media kanaal dat stamt uit de prehistorie tijd van sociale netwerken. Dat betekent dat het ver ontwikkeld is in het functioneren. Het heeft zijn puberteit goed overleefd en is inmiddels niet meer weg te denken uit je marketing en communicatie strategie. Hét social marketing instrument voor B2B bedrijven.

 

Wat is Linkedin?

LinkedIn is een zakelijk georiënteerd social media instrument. Het bestaat al sinds 2002 (!) dat maakt het ouder dan Facebook. Het is opgericht door Reid Hoffman en maakte het toen mogelijk om zakelijke netwerken makkelijker en sneller te verbinden.
Het is voor bedrijven makkelijker om de juiste mensen te vinden en voor werkzoekenden mensen zijn vacatures beter vindbaar die bij je profiel passen.

Daarnaast heeft LinkedIn ook een belangrijke social marketing functie. Merken kunnen hun zakelijke netwerk makkelijker en snel online op de hoogte brengen van ontwikkelingen en actualiteiten binnen een bedrijf. Het is een belangrijk social media kanaal om in te zetten bij het werven van personeel, vinden van investeringen en het genereren van leads. Goed gebruik maken van LinkedIn? Wij, Opgemerkt social media professionals, helpen hier graag bij.

Onze visie op Linkedin

Je bent maar 7 connecties verwijderd van Barack Obama op LinkedIn. Dat is indrukwekkend en zegt veel over de mogelijkheid van connecties leggen op het social media kanaal. Het is dé mogelijkheid om snel met de juiste personen in contact te komen. Zoek je een bedrijf waar je wilt werken of iets aan wilt verkopen? Naar onze mening is LinkedIn nog altijd de snelste weg voor B2B bedrijven.

Een kanaal waarbij een privé account niet uit te besteden is, maar je zakelijke netwerken op de hoogte houden van ontwikkelingen en actualiteiten is iets wat een echte social marketing taak is.

Op jacht gaan naar de juiste mensen en deze vervolgens voeden van informatie waar ze ‘passief’ naar op zoek zijn. Dat is de manier om LinkedIn zakelijk en commercieel in te zetten.

Personeel vinden via LinkedIn of de persoon binnen een bedrijf met de juiste functie vinden? Wij helpen graag.

Hoe helpen wij je met Linkedin?

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met LinkedIn te maken heeft.

Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op LinkedIn. Wat doen wij als we alle LinkedIn activiteiten voor je doen?

 • Contentmanagement
 • Werving van personeel
 • Planning van berichten
 • Inhaken op actualiteiten
 • Adverteren
 • Monitoring van resultaten

Let op! LinkedIn is een écht B2B social marketing instrument. Voor consumentgerichte communicatie biedt Twitter, Facebook en Instagram een betere uitkomst.

Van accountants & boekhouders tot Notarissen en Crowdfundingplatformen. Wij vinden in LinkedIn een oplossing.

Wij zijn twitterkoningen!

Twitter is een kanaal met een miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland! Nog lang niet afgeserveerd dus. Het is tegenwoordig belangrijker om goeie klantenservice op Twitter te bieden dan telefonische binnendienst. 50% van alle tweets gaan over sport, het is een mannelijk social media kanaal en het is voor ondernemers een niet te missen instrument.

 

Wat is Twitter?

Twitter is een social media kanaal dat bij veel bedrijven onderdeel is van alle social marketing instrumenten. Het platform bestaat sinds 2006, de oprichters zijn Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone and Noah Glass die het social media instrument eerst in wilde zetten om de sms’en naar grotere groepen mensen.

Twitter is een jonger kanaal dan Facebook, maar maakte een erg snelle groei door. Op dit moment zijn er 302 miljoen dagelijkse gebruikers op Twitter.

Twitter kenmerkt zich doordat er meer gecommuniceerd wordt over bepaalde thema’s door #Hashtags toe te passen. De zoekfunctie van Twitter is zo geoptimaliseerd dat gelijkgestemden of mensen met gelijke interesses makkelijk organisch te vinden zijn. Adverteren via Twitter is wel mogelijk, maar is niet verplicht. Het is zeer gemakkelijk om direct te communiceren met je doelgroep op Twitter. Wij, Opgemerkt social media professionals, helpen hier graag bij.

Onze visie op Twitter

Veel mensen zeggen dat Twitter uit is, maar wij zeggen van niet. Er zijn nog steeds bijna een miljoen (!) dagelijkse gebruikers op Twitter. Het meeste hiervan is tegenwoordig sport- en zakelijk gerelateerde communicatie. Het is dan wel geen heilig instrument van je marketing communicatie instrumenten, maar afschrijven moet je het kanaal zeker niet.

Klantenservice en Twitter, tegenwoordig is het nog belangrijker dan de telefonische binnendienst van een webshop, telecomprovider, energieleverancier of andere branches waar klanten nogal heftig kunnen klagen. Twitter is openbaar, dus men wil aandacht voor hun klacht. Het bedrijf is niet het enige die meeleest, dat zijn ook mensen die op het punt staan iets aan te schaffen. Het is dus belangrijk dat klachten op Twitter direct opgepakt worden.

Leadgeneratie en B2B communicatie op Twitter is ook iets dat een bedrijf kan ondersteunen bij social marketing. Door middel van trefwoorden vinden wij regelmatig mensen die met bepaalde kwesties geholpen willen worden. Gemiste kans als je hier niet op inspeelt.

Omzet genereren, klanten werven, inhaken op actualiteiten of service bieden dankzij Twitter? Wij helpen graag!

Hoe helpen wij je met Twitter?

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met Twitter te maken heeft.

Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op Twitter Wat doen wij als we alle activiteiten voor je doen?

 • Leadgeneratie
 • Klantenservice
 • Planning van berichten
 • Inhaken op actualiteiten
 • Adverteren
 • Monitoring van resultaten

Let op! Twitter is niet alleen een consumentgericht social marketing instrument. Het is een kanaal dat zowel B2C als B2B ingezet kan worden.

Van horeca en hospitality naar winkelgebieden tot webshops en crowdfundingplatformen. Wij vinden in Twitter een oplossing.

Wij zijn Snapchatbeesten!

Het is tegenwoordig ontzettend lastig om de jeugd jonger dan 20 te bereiken via traditionele media. Een van de kanalen die zeer populair is bij deze doelgroep is Snapchat! Social marketing voor Snapchat is echter makkelijker uit te voeren dan de meeste mensen denken. Maar liefst meer dan 50% van de jongeren onder de 20 gebruikt dit platform op dagelijkse basis. Lees hier hoe wij over Snapchat denken en van dienst voor je kunnen zijn.

 

Wat is Snapchat?

Snapchat is een social media platform gericht op locatiemarketing en live-content. Het platform is in 2011 ontstaan om foto’s en korte video’s te sturen naar mensen uit je directe omgeving. Bij deze foto’s kon je filters toevoegen en korte beschrijvende teksten. Nadat iemand de video of foto bekeken heeft verdwijnt deze weer. Je moet dus opletten bij wat je ziet.

Vanaf 2014 is het platform meer open gesteld voor adverteerdeers en creatieve hobbyisten die locatiefilters konden maken. Als jij bijvoorbeeld in Amsterdam loopt, dan krijg jij speciale Amsterdam-filters te zien. Merken kunnen hier ook van gebruik maken door hun logo, product, campagne of merknaam voorbij te laten komen. Zo kan jij als een voetbalclub bijvoorbeeld een filter instellen in en rondom het voetbalstadion tijdens een wedstrijd, zodat iedereen die snapchat gebruikt in deze locatie meteen duidelijk kan maken aan hun vrienden dat zij zich bij een wedstrijd bevinden en dat daar de foto of video is opgenomen.

Snapchat innoveert heel hard om de concurrentie van Instagram tegen te gaan. Instagram biedt namelijk vergelijkbare mogelijkheden aan. Snapchat doet dit in
Nederland met succes, omdat de jeugd meer kiest voor Snapchat dan Instagram. Alhoewel het verschil heel klein is.

In 2013 heeft Facebook een bod gedaan van 3 miljard dollar om Snapchat te kopen, maar dit hebben zij afgewezen. In 2016 hebben zij een bod gekregen van 30 miljard van Google. Ook dit hebben zij afgewezen..

Onze visie op Snapchat

Wij, commerciële en creatieve social media nerds, vinden dat Snapchat pas interessant wordt wanneer jij consumenten van een aanzienlijk jongere leeftijd wil bereiken. Het kan op een lokale manier, of op een actuele manier. Denk aan een filter te maken inhakend op Sinterklaas of een filter te plaatsen op het terrein van een festival.

Snapchat-filters zijn naar ons idee een betere en goedkopere manier om je doelgroep te bereiken dan zelf een account aan te maken op Snapchat en daar zelf ‘snaps’ te plaatsen. De jeugd wil namelijk helemaal geen bedrijven volgen op snapchat, maar deinzen niet terug om interactie aan te gaan als het op een leuke manier aan ze gepresenteerd wordt.

Hoe helpen wij je met Snapchat?

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met social media te maken heeft. Dus ook voor Snapchat-filters en dergelijken! Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op Snapchat. Wat doen wij om je hiermee te helpen?

 • Design van filters
 • Inkoop en verspreiding van filters op bepaalde locaties
 • Planning van filters, zorgen dat deze op de juiste dagen en tijden getoond worden
 • Evalueren van resultaten vanuit Snapchat

Let op! Snapchat is niet geschikt voor business-to-business social marketing instrument. Het is een kanaal dat voornamelijk ingezet kan worden voor de jongere consument. Van horeca en hospitality naar winkelgebieden tot webshops, events en crowdfundingplatformen. Wij vinden een oplossing. Benader ons gerust direct!

Hoe kun je ons bereiken?

Opgemerkt

 

Bijsterhuizen 30-05
6604 LP Wijchen

 

+31 24 – 202 23 30
info@opgemerkt.net

 

En ja.. We zijn notabene een social media bureau, dus je kan ons ook contacten via Facebook

Klaar om je social media activiteiten op te laten pakken?