CONTENT IS KEY!

Er is een eeuwige strijd tussen marketeers en sales mensen. Sales wil gas geven en marketeers zijn liever lui dan moe, tja.. Zo is het echt! Goede marketing zorgt ervoor dat men eerder voor jouw bedrijf kiest, of dat je een bepaalde behoefte in de markt creëert. Dat moet dan weer leiden tot meer omzet – minder direct dan sales dat heeft. Naar onze mening is een medium kiezen belangrijk, maar is de sleutel naar succes om een boodschap te kunnen vertellen, waardoor de sales makkelijker wordt. Sales mensen kunnen vaak goed praten, maar laat ze eens een goede video of foto maken om mee te nemen in hun sales-gesprek.. Daar gaat het mis! En daar zijn wij dan weer voor..

Wij kiezen ervoor om content marketing op te splitsen in ‘content creatie’ en ‘content management’ lees hieronder wat we daarmee bedoelen!

Een verhaal schrijft zichzelf niet. Een video filmt zichzelf niet. Daar is een idee, een boodschap, creativiteit en vooral mankracht voor nodig. Wij maken alles van foto tot video en creatieve teksten. Dat noemen we ‘content’.

Wanneer is content goed? Nou.. Dat kan het om verschillende redenen zijn, maar wel altijd eentje die je van tevoren bepaald hebt. Waarom maak je een foto of video? Dat doe je altijd met een bepaald doel. Iemand informeren, inspireren of converteren..

Lees meer

Informeren is makkelijk. Je hebt een boodschap die de doelgroep moet zien om kennis bij te brengen. Denk aan een nieuw product, openingstijden, nieuw personeel, etc. Inspireren is lastiger. Men moet een boodschap vooral onthouden en erover spreken met anderen om gedrag of sentiment te veranderen. Converteren is vrij direct. Men moet ACTIE ondernemen. Een product kopen, inschrijven voor een workshop, in contact treden, etc.

Meer weten over het maken van de perfecte boodschap in de juiste vorm? Wij helpen graag!

social media bureau, content marketing, Nijmegen, Wijchen, Opgemerkt, facebook, video, instagram, stories, marketingbureau, online marketing

Nu heb je een spectaculair verhaal.. Dan moet je hem ook op de juiste manier vertellen! Heb je een video gericht op oudere mensen, dan is het raar om de video te optimaliseren voor Instagram stories en daar volle bak op te adverteren. Wellicht is een traditioneel medium, zoals radio, TV of bioscoop-reclame dan passender. Heb je een boodschap gericht aan jongeren, dan kan Instagram, YouTube of Snapchat niet ontbreken in je kanaalkeuze.

De juiste keuze maken voor plaatsing op het beste kanaal voor jouw boodschap noemen wij ‘content management’. Wij zijn gespecialiseerd om jouw boodschap voor alle moderne online kanalen te optimaliseren. Niet omdat we niet geloven in traditioneel, maar omdat we gewoon veel beter zijn in online!

Lees meer

Naast de juiste plaatsing is ook adverteren/promotie van je boodschap een vorm van content management. Je bent elke euro die je uitgeeft ter verspreiding van jouw boodschap aan het verantwoorden en aan het optimaliseren, zodat je zo min mogelijk geld uitgeeft. Optimaal rendement voor jouw verhaald, dat is toch het toppunt van management?

Wil je er zeker van zijn dat jouw content op de juiste plekken tevoorschijn komt? Wij gaan graag in gesprek!

social media bureau, content marketing, Nijmegen, Wijchen, Opgemerkt, facebook, video, instagram, stories, marketingbureau, online marketing