facebook jobs vacatures plaatsen social media bureau nijmegen

Vacatures plaatsen op social media? Facebook jobs!

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken bij het werven van personeel. Waar het vroeger nog in kranten ging en uitzendbureau’s hun vacatures in de etalages hadden hangen (of doen ze dat nog steeds?) gaat het nu makkelijk en snel via de digitale weg. Recruiters stalken menig kok, developer of bedrijfskundige op LinkedIn en sturen ‘stalkerige’ berichtjes. En bouwbedrijven spammen vacatures in Facebook-posts alsof het niks is.

Facebook heeft dit natuurlijk allang door en heeft daarom ‘Jobs on Facebook’ geïntroduceerd. Een hele makkelijke tool die net zoals de meeste vacaturewebsites werkt. Iemand zoekt een baan, in een omgeving in een bepaalde branche en Facebook ‘pusht’ deze vacatures onbetaald naar jou toe. Commissies? Softwarekosten? Nee! Helemaal gratis!

Zo ziet het er uit voor de gebruiker:

 

 

‘Cool! Hoe plaatsen wij als bedrijf zo’n vacature?

Komt ‘ie: Dat is makkelijker dan je misschien denkt! Het is het makkelijkst om dit op een laptop/desktop te doen in plaats van je telefoon. Je gaat gewoon naar Facebook.com/jobs en klikt rechtsboven op de groene button ‘vacature publiceren’. Dan komt er een scherm tevoorschijn waar je alle gegevens in kan vullen. Zie printscreen hieronder!

Als je alle gegevens die je nodig hebt ingevuld hebt dan klik je op ‘vacature publiceren’. Daarna verschijnt de vacature direct op je Facebook-pagina en in de app voor de gebruikers die op zoek zijn. De ervaring is bij ons dat deze functie voornamelijk werkt bij praktisch geschoold personeel. Denk aan schoonmakers, koks, bouwbedrijven etc. Daar hebben we inmiddels ook ervaring in. Theoretisch geschoolde mensen zijn simpelweg minder actief op Facebook en hebben voorkeur om benaderd te worden via LinkedIn of gaan zelf op zoek via websites als Indeed.

Deze functie is natuurlijk niet ‘heilig’ en daarom kan Facebook-advertising ook nog een flinke rol spelen hierin. Daar zijn wij immers specialist in.. 😉

Is dit nog steeds onduidelijk en heb je hier hulp bij nodig? Wij helpen graag!