Influencer-marketing is BOOMING

Wie door zijn Instagrampagina scrolt kan er haast niet aan ontkomen. Tegenwoordig staat je tijdlijn vol met influencers. Influencers zijn hot, influencers zijn booming en influencers hebben dus, de naam zegt het al, invloed op ons!

Maar wie of wat is een influencer? Een influencer is een persoon of een groep personen die een meer dan gemiddeld potentieel hebben om anderen te beïnvloeden doordat zij veel communiceren en zich centraal bevinden op het sociale web met een groot netwerk.

Tegenwoordig wordt er door grote- en kleine bedrijven steeds meer gebruik gemaakt van influencer – marketing. Dit is een vorm van marketing waarbij er een persoon of groep wordt ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van de doelgroep. Vaak hebben deze influencers veel volgers op social media waar zij veelvuldig gebruik van maken. Voor veel bedrijven is dit een interessante vorm van marketing omdat je zelfs met een klein budget influencer-marketing kan inzetten voor een topbereik.

Kylie Jenner is eerder dit jaar al uitgeroepen tot ‘Influencer van het Jaar’ en haar posts worden geschat op een waarde van 1 miljoen per stuk. In Nederland komen zulke bedragen (nog) niet voor maar ook hier wint influencer-marketing gestaag aan populariteit. Wil jij ook gebruik maken van influencer-marketing? Dan hebben wij hier voor jou 4 do’s en 4 dont’s op een rijtje gezet:

De 4 Do’s:

  • Voor succesvolle influencer-marketing is het belangrijk te investeren in de selectie van influencers die passen bij je merk. Kies je influencers dus zorgvuldig uit.
  • Naast macro-influencers is het ook verstandig om micro-influencers in te zetten voor je merk. Zij kunnen binnen een kleine specifieke doelgroep voor hoge betrokkenheid zorgen.
  • Overweeg langtermijnrelaties met influencers en denk daarbij aan je eigen langetermijndoelen.
  • Benader influencers als professionals.

De 4 Dont’s:

  • Kijk niet alleen naar het bereik van je influencer. Betrokkenheid laat bijvoorbeeld duidelijker zien hoeveel aandacht er vanuit het publiek is voor de content van de influencer.
  • Focus niet alleen op macro-influencers.
  • Oefen niet te veel controle uit over de content. Geef de influencer ruimte om zijn/haar creativiteit te gebruiken.
  • Begin niet aan influencer-marketing omdat het hot is, maar bedenk of het echt bij je merk past.