WIJ ZIJN INSTAGRAMHELDEN!

Instagram is een jong social media kanaal, maar is goed zakelijk in te zetten! Commercieel Instagram gebruiken is makkelijk als je een visueel product hebt of in de leisure/vrijetijdsbesteding branche zit. Instagram is het snelst groeiende social marketing instrument dat er is.

Instagram is een social media-kanaal waarbij visuele content centraal staat. In 2010 was het gestart om het voor mensen makkelijk te maken om foto’s te bewerken met ‘filters’ en om deze vervolgens te delen met de online buitenwereld of je directe omgeving.

 

Lees meer

Deze vorm van sociale media was in eerste instantie bedoeld om foto’s snel en gemakkelijk te kunnen bewerken door middel van ‘Filters’ en deze vervolgens te delen met je vrienden. De vindbaarheid van zogenoemde ‘Insta’s’ hangt af van de trefwoorden/#hashtags die een persoon gebruikt en de hoeveelheid ‘volgers’ die hij/zij heeft.
Instagram vindt het belangrijk dat foto’s direct zo snel mogelijk geüpload worden op het kanaal, daarom is het ook alleen mogelijk om met Instagram berichten te plaatsen met tablets en smartphone’s en niet vanaf een desktop computer of laptop. Ook het inplannen van een bericht is niet mogelijk. Dit kan alleen door gebruik te maken van externe software.

Wegens de immense populariteit onder jongeren werd het social media-kanaal in april 2012 gekocht door Facebook voor +/- 1 miljard dollar. Deels in aandelen en deels in cash.

In December 2014, kondigde Instagram co-oprichter Kevin Systrom aan dat Instagram 300 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft.

Instagram is het liefste en meest likeable social media platform dat er is. Er is echter een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden als je Instagram commercieel wilt inzetten. Het draait allemaal om visuele content. Foto’s én video.

 

Lees meer

Zakelijk Instagram inzetten kan dus alleen wanneer het publiek en je doelgroep beelden wil zien. Het is vanwege die reden een social media kanaal dat zich erg richt op consumenten. Instagram is daarom uiterst geschikt voor horeca, hospitality, winkelgebieden, retailers, fitness en andere vrijetijdbestedingen.

Commercieel Instagram gebruiken uit zich dan ook vaak in interactie met de doelgroep. Dat houdt in reageren en het ‘liken’ van foto’s en video’s om vervolgens je potentiële gasten en klanten te triggeren jouw social media kanalen te bezoeken.

Regionaal en organisch je naamsbekendheid vergroten door Instagram is vrij makkelijk, omdat de doorlooptijd van berichten laag is. Er wordt niet zo veel geplaatst en de zoekfunctie door middel van #hashtags is erg goed, hierdoor worden berichten snel gevonden en bereiken de juiste doelgroep.

Hulp nodig om Instagram als marketinginstrument in de zetten en commercieel te gebruiken? Wij helpen graag!

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met Instagram te maken heeft.

Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op Instagram. Wat doen wij als we alle Instagram activiteiten voor je doen?

 

Lees meer

  • Fotografie en video
  • Tekst
  • Interactie met de doelgroep
  • Planning van berichten
  • Inhaken op actualiteiten
  • Adverteren
  • Monitoring van resultaten

Let op! Instagram is voornamelijk een consumentgericht social marketing instrument. Het is een kanaal dat B2C ingezet wordt. Het is een kanaal dat zeer interessant is voor horeca, hospitality, webshops, retailers en winkelgebieden.