Multifunctionele Instagram feed

Delen, liken, scrollen, delen

Een toffe festivaloutfit, de nieuwste Photoshop-effecten, een vegetarisch recept dat vanavond op mijn bord (en dat van mijn vriend) ligt: de kans is groot dat ik die inspiratie op Instagram tegenkwam. En dat ik mijn al dan niet gelukte creatie ook weer deel via my story.

Als Instagram-user kom je nogal wat content tegen, aansluitend op jouw interesses. Zoek je veel naar food en fotografie zoals ik? Dan staat je feed er vol mee. Ben je een #fitgirl of #fitnessdude, dan staat er vast een twintigtal aan gespierde bovenlijven tussen je feed.

Tofu-tijden

Gebruik je geen Instagram of andere social media kanalen? Grote kans dat deze dingen een beetje aan je voorbij zijn gegaan. Zo vroeg iemand me pas: is dat niet eenzijdig, alleen tofu eten? Ik eet vegetarisch, maar de tijd dat je als vegetariër voornamelijk op tofu moest leven is allang gevlogen (of heeft nooit bestaan). Zonder Instagram had ik misschien nooit zoveel (lekkere) vega-recepten gekend, laat staan geweten wat motieven zijn van mensen om vegetariër of zelfs veganist te worden.

@catsofinstagram

En dat niet alleen. Inspiratie opdoen voor de outfit die ik dit weekend draag tijdens een festival, lachen om die foto van een vriendin die in Azië zit (en erop reageren via een dm), kattenfilmpjes bekijken op @catsofinstagram, tientallen foto’s delen van reisjes die ik heb gemaakt: ik doe het allemaal. Niet non-stop natuurlijk, wel regelmatig.

Zeg Kilay, moet ik nou echt per se Instagram gebruiken? Nee hoor, die keuze is en blijft aan jou.

Zolang je jouw offline-leven niet verwaarloosd: lekker blijven scrollen door die mooie feed. 😉