WIJ ZIJN SNAPCHATBEESTEN!

Het is tegenwoordig ontzettend lastig om de jeugd jonger dan 20 te bereiken via traditionele media. Een van de kanalen die zeer populair is bij deze doelgroep is Snapchat! Social marketing voor Snapchat is echter makkelijker uit te voeren dan de meeste mensen denken. Maar liefst meer dan 50% van de jongeren onder de 20 gebruikt dit platform op dagelijkse basis. Lees hier hoe wij over Snapchat denken en van dienst voor je kunnen zijn.

Snapchat is een social media platform gericht op locatiemarketing en live-content. Het platform is in 2011 ontstaan om foto’s en korte video’s te sturen naar mensen uit je directe omgeving. Bij deze foto’s kon je filters toevoegen en korte beschrijvende teksten. Nadat iemand de video of foto bekeken heeft verdwijnt deze weer. Je moet dus opletten bij wat je ziet.

 

Lees meer

Vanaf 2014 is het platform meer open gesteld voor adverteerdeers en creatieve hobbyisten die locatiefilters konden maken. Als jij bijvoorbeeld in Amsterdam loopt, dan krijg jij speciale Amsterdam-filters te zien. Merken kunnen hier ook van gebruik maken door hun logo, product, campagne of merknaam voorbij te laten komen. Zo kan jij als een voetbalclub bijvoorbeeld een filter instellen in en rondom het voetbalstadion tijdens een wedstrijd, zodat iedereen die snapchat gebruikt in deze locatie meteen duidelijk kan maken aan hun vrienden dat zij zich bij een wedstrijd bevinden en dat daar de foto of video is opgenomen.

Snapchat innoveert heel hard om de concurrentie van Instagram tegen te gaan. Instagram biedt namelijk vergelijkbare mogelijkheden aan. Snapchat doet dit in
Nederland met succes, omdat de jeugd meer kiest voor Snapchat dan Instagram. Alhoewel het verschil heel klein is.

In 2013 heeft Facebook een bod gedaan van 3 miljard dollar om Snapchat te kopen, maar dit hebben zij afgewezen. In 2016 hebben zij een bod gekregen van 30 miljard van Google. Ook dit hebben zij afgewezen..

Wij, commerciële en creatieve social media nerds, vinden dat Snapchat pas interessant wordt wanneer jij consumenten van een aanzienlijk jongere leeftijd wil bereiken. Het kan op een lokale manier, of op een actuele manier. Denk aan een filter te maken inhakend op Sinterklaas of een filter te plaatsen op het terrein van een festival.

 

Lees meer

Snapchat-filters zijn naar ons idee een betere en goedkopere manier om je doelgroep te bereiken dan zelf een account aan te maken op Snapchat en daar zelf ‘snaps’ te plaatsen. De jeugd wil namelijk helemaal geen bedrijven volgen op snapchat, maar deinzen niet terug om interactie aan te gaan als het op een leuke manier aan ze gepresenteerd wordt.

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met social media te maken heeft. Dus ook voor Snapchat-filters en dergelijken! Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op Snapchat. Wat doen wij om je hiermee te helpen?

 

Lees meer

  • Design van filters
  • Inkoop en verspreiding van filters op bepaalde locaties
  • Planning van filters, zorgen dat deze op de juiste dagen en tijden getoond worden
  • Evalueren van resultaten vanuit Snapchat

Let op! Snapchat is niet geschikt voor business-to-business social marketing instrument. Het is een kanaal dat voornamelijk ingezet kan worden voor de jongere consument. Van horeca en hospitality naar winkelgebieden tot webshops, events en crowdfundingplatformen. Wij vinden een oplossing. Benader ons gerust direct!