3 tips om de social van jouw café of restaurant te managen

Het runnen van een horecaonderneming is druk en stressvol. Dat snappen we. Het belangrijkste is natuurlijk de service naar gasten en het runnen van het bedrijf. We begrijpen ook dat het bijhouden van de social media kanalen van je horecaonderneming niet altijd evenveel prioriteit heeft. Máár een goede – of in ieder geval up to date – social feed is wel belangrijk! Hoe dan?  Wij geven drie handige richtlijnen om je op weg te helpen.

 

Blijf zichtbaar en relevant

Probeer twee á drie keer per week een bericht te posten op je social media kanalen. Zo blijf je zichtbaar. Geen tijd? Je kan berichten gewoon vooruit inplannen. Geen inspiratie? Deze suggesties helpen je verder:

  • Zet een leuk drankje of gerecht van de kaart in de spotlight
  • Vertel een verhaal, bijvoorbeeld door je personeel voor te stellen
  • Haak in op speciale (feest)dagen of andere activiteiten in de (directe) omgeving
  • Humor werkt altijd goed

 

Mooie content is het halve werk

Kennen jullie het gezegde ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’? Op social is dat niet anders. Plaats dus nóóit een (lap) tekst zonder visuele content. Dit kan natuurlijk een mooie bijpassende foto zijn, maar tegenwoordig leent social zich ook erg goed voor video’s. Ook hiervoor geven we je tips:

  • Een horizontale of vierkante foto zijn altijd beter op social dan een verticale foto
  • Probeer video’s onder de minuut te houden (dan kun je ze ook makkelijker posten op Instagram)

 

Adverteren is een must

Het fijne van social media is dat je tegenwoordig heel gericht kunt adverteren op specifieke doelgroepen. Daarnaast is online adverteren ook erg inzichtelijk. Je kan duidelijk zien wie je hebt bereikt en wat de advertentie heeft opgeleverd. Ook voor jouw horecaonderneming is het interessant om te adverteren, want je kan gericht adverteren op mensen uit jouw regio en hun interesses. Op die manier bereik je ook potentiële gasten die wellicht nog geen deel uitmaken van jouw (social) community!

 

Meer weten?

Wij zijn niet voor niets een social media bureau. Heb je vragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Wij werken voor veel verschillende horecabedrijven: van cafés en restaurants tot een hotelgroep.