Top 5 leukste Instagram trends & apps

Speciaal voor jou heb ik mijn top 5 favoriete Instagram apps & trends op een rijtje gezet. Check ze hieronder! Wat zijn jouw favorieten?

Before & after photo’s

Wat is jouw geheim voor een perfect bewerkte foto op Instagram? Of nog beter: een feed met foto’s die naadloos op elkaar aansluiten.

Instagrammers delen dit door hun before & after foto’s te laten zien: de onbewerkte foto én het resultaat na het editten in Lightroom of Photoshop. Wil je graag weten met welke filters of welk programma je favoriete influencer voor zijn/haar foto’s bewerkt? Stuur even een dm en wie weet wil hij/zij dit wel delen met of verkopen aan jou!

Posts en stories linken

Posts en stories worden steeds meer gebruikt om elkaar te versterken. Je verwijst bijvoorbeeld in je story naar de nieuwe foto die je net online hebt gezet óf je verwijst vanuit je foto naar je story voor meer informatie. Je geeft je volgers dan als het ware een ‘sneak-peak’.  Als je vanuit je foto verwijst naar je story, vergeet dan niet dat een story maar 24 uur lang zichtbaar blijft. Wellicht slim om de content achteraf in je Instagram Highlights te plaatsen: die blijft altijd zichtbaar!

 

Shop vanuit je feed

Ideaal voor alle professionele fashion influencers in de Instagram-world: Instagram business accounts kunnen nu vanuit posts direct doorlinken naar een website. Handig voor jou: spot een leuk paar schoenen, check direct wat de prijs is, klik erop en bestel ze via de website. Simple as that.

 

Check je statistieken

Ben je een fanatieke Instagrammer en hecht je veel waarde aan de groei van je account?  Instagram Insights helpt je bij het bekijken van statistieken via je Instagram bedrijfsaccount. Denk aan het aantal impressies per week, het bereik per week, het aantal clicks naar je website, de groei van je volgers en de best lopende posts.

 

Create stories

Stories zijn hot. ‘And some stories are meant to last forever’.

Create met de Unfold app mooie stories met verschillende fijne templates. Voeg hier zelf foto’s aan toe en gebruik een van de moderne lettertypes. Je kan kiezen voor een of meerdere pagina’s, veel of weinig tekst en het toevoegen van verschillende foto’s. Je stories blijven bewaard in je Unfold app, waardoor je ze altijd terug kan kijken, maar je kan ze natuurlijk ook delen in je highlights.