WIJ ZIJN TWITTERKONINGEN!

Twitter is een kanaal met een miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland! Nog lang niet afgeserveerd dus. Het is tegenwoordig belangrijker om goeie klantenservice op Twitter te bieden dan telefonische binnendienst. 50% van alle tweets gaan over sport, het is een mannelijk social media kanaal en het is voor ondernemers een niet te missen instrument.

Twitter is een social media kanaal dat bij veel bedrijven onderdeel is van alle social marketing instrumenten. Het platform bestaat sinds 2006, de oprichters zijn Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone and Noah Glass die het social media instrument eerst in wilde zetten om de sms’en naar grotere groepen mensen.

Twitter is een jonger kanaal dan Facebook, maar maakte een erg snelle groei door. Op dit moment zijn er 302 miljoen dagelijkse gebruikers op Twitter.

 

Lees meer

Twitter kenmerkt zich doordat er meer gecommuniceerd wordt over bepaalde thema’s door #Hashtags toe te passen. De zoekfunctie van Twitter is zo geoptimaliseerd dat gelijkgestemden of mensen met gelijke interesses makkelijk organisch te vinden zijn. Adverteren via Twitter is wel mogelijk, maar is niet verplicht. Het is zeer gemakkelijk om direct te communiceren met je doelgroep op Twitter. Wij, Opgemerkt social media professionals, helpen hier graag bij.

Veel mensen zeggen dat Twitter uit is, maar wij zeggen van niet. Er zijn nog steeds bijna een miljoen (!) dagelijkse gebruikers op Twitter. Het meeste hiervan is tegenwoordig sport- en zakelijk gerelateerde communicatie. Het is dan wel geen heilig instrument van je marketing communicatie instrumenten, maar afschrijven moet je het kanaal zeker niet.

 

Lees meer

Klantenservice en Twitter, tegenwoordig is het nog belangrijker dan de telefonische binnendienst van een webshop, telecomprovider, energieleverancier of andere branches waar klanten nogal heftig kunnen klagen. Twitter is openbaar, dus men wil aandacht voor hun klacht. Het bedrijf is niet het enige die meeleest, dat zijn ook mensen die op het punt staan iets aan te schaffen. Het is dus belangrijk dat klachten op Twitter direct opgepakt worden.

Leadgeneratie en B2B communicatie op Twitter is ook iets dat een bedrijf kan ondersteunen bij social marketing. Door middel van trefwoorden vinden wij regelmatig mensen die met bepaalde kwesties geholpen willen worden. Gemiste kans als je hier niet op inspeelt.

Omzet genereren, klanten werven, inhaken op actualiteiten of service bieden dankzij Twitter? Wij helpen graag!

Wij zijn specialist op het gebied van social marketing en social advertising. Onze diensten zijn volledig ingericht op het ontzorgen van alles dat met Twitter te maken heeft.

Wij laten je onderneming opvallen, Opgemerkt worden op Twitter Wat doen wij als we alle activiteiten voor je doen?

 

Lees meer

  • Leadgeneratie
  • Klantenservice
  • Planning van berichten
  • Inhaken op actualiteiten
  • Adverteren
  • Monitoring van resultaten

Let op! Twitter is niet alleen een consumentgericht social marketing instrument. Het is een kanaal dat zowel B2C als B2B ingezet kan worden.

Van horeca en hospitality naar winkelgebieden tot webshops en crowdfundingplatformen. Wij vinden in Twitter een oplossing.