Maak je klaar: WhatsApp advertenties komen er écht aan!

Lang werd er over gespeculeerd, maar het gaat nu toch echt gebeuren: WhatsApp krijgt vanaf volgend jaar advertenties! Ben jij benieuwd hoe dat eruit komt te zien en of het wel gaat werken? Lees dan snel verder.

Hoe gaan we de advertenties terugzien in WhatsApp?

Moederbedrijf Facebook liet eerder weten dat het gaat om fullscreen-advertenties die ongeveer hetzelfde werken op Instagram en Facebook. De WhatsApp advertenties zullen alleen te zien zijn in de status-sectie van de app, hetzelfde als in de stories op Instagram en Facebook. Voorlopig zal er tussen de chatgesprekken dus nog niks te zien zijn. Net zoals bij Instagram Stories, kun je de pagina of website van het merk bezoeken door omhoog te swipen. Daarnaast krijgen merken ook de mogelijkheid om pagina’s te maken binnen WhatsApp voor producten of diensten.

Gaat dat überhaupt wel werken, die advertenties?

WhatsApp heeft meer dan 1,5 miljard gebruikers en WhatsApp advertenties lijken een mooie kans voor merken om een gesprek met hun klanten te voeren. Sommige mensen zijn echter bang dat WhatsApp advertenties misschien opdringerig worden. WhatsApp is namelijk een hele persoonlijke communicatietool en veel gebruikers vinden dat merken daar geen deel van uit mogen maken. 

Daar zit nou juist de uitdaging voor deze merken: om de WhatsApp-ervaring niet te vervuilen met advertenties waarvan gebruikers het gevoel hebben dat hun privégesprekken worden binnengevallen. Het is dus belangrijk om een balans te vinden, waarbij de advertenties wel gericht en persoonlijk zijn, maar niet storend. Daar kunnen wij natuurlijk bij helpen!

Het is moeilijk om vooraf te speculeren hoe gebruikers gaan reageren op de komende WhatsApp advertenties, maar als deze heel persoonlijk worden gemaakt, is dit bij uitstek een geweldig nieuw communicatie-element en zeker een die niet genegeerd mag worden.

Wil je meer weten over WhatsApp advertenties en hoe je deze kunt inzetten vanaf 2020?

Wij zijn niet voor niets een social mediabureau. Als je vragen hebt over Instagram, Facebook, WhatsApp of andere social mediakanalen, schroom dan niet om contact op te nemen! Wij werken voor verschillende bedrijven, van vliegvelden tot schoenmerken en van een klein restaurant tot een hotelgroep. Lokaal, nationaal of mondiaal. Wij gaan graag in gesprek. Als het maar over social marketing gaat!